Notice: Undefined index: rules in /home/anzeb266/domains/ko-cerod.si/public_html/wp-content/plugins/heartbeat-control/heartbeat.php on line 55
RAVNANJE S KONTAMINIRANIMI ODPADKI - Kocerod

RAVNANJE S KONTAMINIRANIMI ODPADKI

Družba KOCEROD obvešča vse uporabnike, da   komunalne odpadke v gospodinjstvih z bolniki, ki kažejo znake okužbe s korona virusom, in vsa druga zaščitna sredstva pred virusi  odvržejo izključno v posodo za mešane komunalne odpadke.

Po navodilih ministrstva za okolje in prostor se tovrstne odpadke in materiale za enkratno uporabo, ki jih uporablja bolna oseba in njeni negovalci (rokavice, maske, robci …), odloži v plastično vrečo, ki jo je potrebno tesno zvezati. Zaprto vrečo se nato odloži v zabojnik za mešane komunalne odpadke. Enako velja tudi za osebno zaščitno opremo zdravstvenega osebja (v primeru obiska bolnika, če to ni drugače urejeno).

Nikakor ne odlagajte vreč z zaščitno opremo v zabojnike, ki so namenjeni zbiranju ločenih frakcij odpadkov – biološki odpadki, kovinska in plastična embalaža, papir ali steklo.

Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo .

V  Mislinjski Dobravi, 19. 3.2020                                                Ivan Plevnik