Vabilo na dan odprtih vrat, sejem »pripelji – odpelji« in »zeleno tržnico«

Družba Kocerod, organizira dan odprtih vrat, v soboto, 14. aprila 2018, od 9. do 12. ure.

Dan odprtih vrat KocerodV tem času bodo na sedežu podjetja (Mislinjska Dobrava 108 A) vsako polno uro potekali vodeni ogledi. Istočasno bo v okviru centra »ODPADNO – PONOVNO UPORABNO« potekal sejem, pod naslovom »PRIPELJI – ODPELJI«. Obiskovalci bodo lahko med seboj izmenjali še uporabne stvari, brezplačno pa prevzeli tiste, ki so jih posamezniki že zapustili centru.

Tokrat bodo z nami sodelovali učenci OŠ Šmartno, ki bodo v sklopu programa eko šola predstavili projekt »Hrana ni za tjavendan«. Na šoli so ga izvajali 2 leti, cilj je bil zmanjšati količino zavržene hrane na šoli in spodbujati odgovorno potrošništvo. Vabljeni, da vam predstavijo rezultate!

Z nami bodo sodelovali tudi člani Ekološkega društva Slovenj Gradec, ki bodo pripravili delavnico »ZELENA TRŽNICA«. Gre za izmenjavo rastlinskega materiala (semena, sadike, grmovnice, trajnice…). Nudili bodo tudi možnost zasaditve v odslužene vendar še uporabne posode (lonce, sklede…). Vabljeni, da prinesete material za izmenjavo.

Vsi obiskovalci, ki bodo na ta dan aktivno sodelovali na sejmu ali »zeleni tržnici« ter pripeljali stvari za ponovno uporabo oz. rastlinski material, bodo nagrajeni.

Družba Kocerod bo, za vsako pripeljano stvar, podarila vrečo komposta 1. kakovostnega razreda.

Ostali obiskovalci pa bodo kompost lahko kupili po znižani ceni.

Vabljeni!